fbpx

Verrijk je yoga beoefening met een workshop of retraite

“yoga en mindfulness in beweging”

Naast de wekelijkse Mindful Hatha Yoga lessen kun je ook workshops en retraites bij mij volgen. De workshops en retraites zijn anders dat je gewone wekelijkse lessen of de oefeningen die je thuis doet. Maar geschikt voor iedereen met of zonder yoga ervaring. Wil je graag iets nieuws leren of je beoefening weer oppakken op een frisse manier?  Een verdieping volgen waarbij ontspanning en ruimte creëren in je lichaam en geest voorop staat? Dan zijn mijn workshops en retraites iets voor jou!

Workshop: Yoga en Mindfulness in het dagelijkse leven

Korte 4-daagse workshop op donderdagavond

Workshop

Praktisch

 • Datum: Jan/febr. 2022 (nieuwe datum volgt)
 • Tijd: 19.30 – 21.00 uur
 • Kosten: €80,- voor vier lessen op de donderdagavond
 • Locatie: De workshop wordt live in de Puddingfabriek in Groningen gegeven. Die jij gemakkelijk, vanuit huis via Zoom kunt volgen!

Wat gaan we doen?

Hoe kunnen we yoga en mindfulness onderdeel van ons dagelijkse leven laten zijn? Daar gaat deze korte 4-daagse workshop over. We gaan op onderzoek uit wat voor jou het beste werkt en bevalt. Dat doen we door yoga en mindfulness mee te nemen in ons dagelijkse leven en daarmee te oefenen. Door kleine verandering toe te laten en pauzes te nemen met oefeningen die bij ons passen kunnen we meer ruimte en rust creëren in ons dagelijkse leven. Ik ga je helpen om je eigen beoefening te cultiveren. Want met de zoveelste quote “rust en ontspanning in 3 minuten” komen we er immers niet. Dit vraagt om nieuwsgierige aandacht en instelling om iets nieuws over jezelf te ontdekken en te ervaren.

De cursus omvat vier donderdagavonden
met de volgende thema’s: 

 • Het inpassen van mindful hatha yoga en mindfulness in het dagelijks leven;
 • Hoe je stressreacties op een positieve en milde manier kan beantwoorden;
 • Herkennen wisselwerking lichaam en geest; 
 • Omgaan met lichaamsgrenzen, pijn in het lichaam en energieniveau; 
 • Mindful leren kijken naar gedachten en gevoelens.

Voor wie is deze workshop geschikt?
De workshop is geschikt voor iedereen met en zonder ervaring van yoga en mindfulness. Heb je regelmatig last van stress? Het gevoel alle eindjes aan elkaar te moeten knopen? Of ben je herstellende van een blessure, burn-out of zwangerschap? Geen probleem.
We starten vanuit onze eigen ervaring en situatie en vanuit daar breiden we het verder
uit.

Ga je mee naar Herberg het Klooster in Kloosterburen?

In deze voorjaarsretraite (van een dag) nemen we de tijd om stil te staan bij ‘beweging’.

Wat gaan we doen

Praktisch

 • Datum: Voorjaar 2022 (nieuwe datum volgt)
 • Tijd: 10.00 – 16.30 uur
 • Kosten: €95,- inclusief koffie, thee en gezonde lunch
 • Locatie: Herberg Het Klooster in Kloosterburen. Een fijne plek met veel ruimte, midden in de natuur en het Wad ligt aan onze voeten. We hebben de tuin tot onze beschikking en een ruime zaal in het zusterhuis.

Wat gaan we doen?

Niet alleen ons lichaam, ook ons brein is voortdurend in beweging. Hoe beïnvloeden onze geest en ons lichaam elkaar? Op deze dag staan we daarbij stil.
Het ervaren van de bewegingen in het brein en lichaam zijn het vertrekpunt. We verkennen tijdens de retraite onze ‘lichaamsstemmingen’. Door je daarvan bewust te zijn, kan er ruimte en flexibiliteit ontstaan, die positief kan inwerken op ons dagelijks leven.

Het cultiveren van een vriendelijke en milde houding tot onze geest en lichaam staan daarbij centraal. We wisselen yoga/mindful movement en mindfulness oefeningen af met aandachtig lopen door de tuin en een stiltewandeling naar het Wad.

Jij bepaalt aan welke oefening of activiteit je mee wilt doen. Zo geef je de retraite op je eigen manier kleur. Vanzelfsprekend houden we ons daarbij aan het coronaprotocol. We nemen afstand in acht.

Yoga Groningen

Met dit formulier kun je je aanmelden voor de workshops en retraites. Vul je gegevens in en selecteer de workshop en/of retraite waar je graag aan wilt deelnemen. Na het verzenden, ontvang je per mail een bevestiging van je aanmelding en neem ik z.s.m. contact met je op!

Ik geef mij op voor:

9 + 1 =

Contactformulier

De yogalessen worden weer vanaf maandag 17 januari 2022 live in de Puddingfabriek gegeven.
Wij werken met de live yogalessen met een qr code check.Yoga valt onder sport.
Workshops en trainingen kun je ook online volgen.

Contact

Yoga Groningen

Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen

Rhodes Selhorst Linkedin 

Rhodes Selhorst instagram