fbpx

Verrijk je yoga beoefening met een workshop of retraite

“yoga en mindfulness in beweging”

Naast de wekelijkse Mindful Hatha Yoga lessen kun je ook workshops en retraites bij mij volgen. De workshops en retraites zijn anders dat je gewone wekelijkse lessen of de oefeningen die je thuis doet. Maar geschikt voor iedereen met of zonder yoga ervaring. Wil je graag iets nieuws leren of je beoefening weer oppakken op een frisse manier?  Een verdieping volgen waarbij ontspanning en ruimte creëren in je lichaam en geest voorop staat? Dan zijn mijn workshops en retraites iets voor jou!

Bergen NH Yoga

Praktisch

 • Datum: op zaterdagen 20 & 27 augustus 2022
 • Tijd: 10.00 – 16.30 uur  (inloop vanaf 9.30 uur en afsluiting tot 17.00 uur)
 • Kosten: €120,-p.p. per dag inclusief koffie/thee/lekkers en een gezonde vegetarische lunch.
 • Locatie :  De Berkeley Bergen NH 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomer aan Zee
retraites in Bergen (nh) 2022

 Ga je mee naar het mooie Bergen (Noord-Holland), een 1-daagse zomerretraite in de natuur. We nemen we de tijd om een pas op de plaats te maken.

We wisselen yoga, mindful movement , mindfulness, yoga nidra en deep listening, af met een korte wandeling in de omgeving van de Berkeley.

We verblijven op een prachtige plek in Bergen NH met veel ruimte en natuur, de duinen en de zee ligt aan onze voeten. We hebben de tuin
van de Berkeley tot onze beschikking met een mooie lichte zaal en openslaande deuren naar de tuin.

Natuurlijk lopen we bij mooi weer, binnen een paar minuten naar “het oude hof” (de mooie buitenplaats).  Vanaf de 17e eeuw is deze bosrijke buitenplaats een inspiratie en tot de verbeelding sprekende plek voor veel Bergense kunstenaars en de eerste “Canto Ostinato” concerten van componist Simeon ten Holt werden hier in de eind jaren 70 buiten gegeven, vlak voor de zwarte schuur waar op dit moment Cinebergen is gevestigd.

Overnachten
Kom je niet uit Noord-Holland dan regel je je verblijf voor de avond en nacht zelf en kun je de retraite op je eigen manier kleur geven. Misschien heb je naast de retraite-dag behoefte aan een stevige strandwandeling of wil je liever “even niets doen” en genieten van de leuke terrasjes in de omgeving. Eindeloos fietsen, zwemmen in zee, het kan allemaal.

Wil je low-budget in Bergen zelf logeren? Er ligt een heel leuke Camping boerderij Jonker op een fantastische plek aan ‘de Voert’, vlakbij de Berkeley. Ook het Pension “de Stormvogel” in Bergen aan Zee is een aanrader. Oer Hollands met on-Nederlandse prijzen, schoon, prima matrassen en een eenvoudig ontbijt. Met een stap uit de voordeur sta je aan het mooiste strand van Nederland; Bergen aan Zee. Uiteraard zijn er vele andere fijne logeeradressen via de bekende websites te vinden in Bergen maar ook in Schoorl, Groet en Egmond aan Zee.

 • De retraite is geschikt voor mensen met en zonder ervaring met yoga en meditatie. Ook minder mobiele mensen kunnen gerust meedoen. Het “oude Hof “ is ongeveer 10 minuten lopen maar ook met de fiets of auto makkelijk bereikbaar.
 • Aantal personen: maximaal 10 personen. Wacht niet te lang met aanmelden.
 • Wil je eerst een vrijblijvende kennismaking?  Zijn er (praktische) vragen of zorgen? Ik hoor graag van je, we kunnen contact hebben via de mail, telefonisch, of via beeldbellen.

Workshop: Yoga en Mindfulness in het dagelijkse leven

Korte 4-daagse workshop op donderdagavond

Workshop

Praktisch

 • Datum: Jan/febr. 2022 (nieuwe datum volgt)
 • Tijd: 19.30 – 21.00 uur
 • Kosten: €80,- voor vier lessen op de donderdagavond
 • Locatie: De workshop wordt live in de Puddingfabriek in Groningen gegeven. Die jij gemakkelijk, vanuit huis via Zoom kunt volgen!

Wat gaan we doen?

Hoe kunnen we yoga en mindfulness onderdeel van ons dagelijkse leven laten zijn? Daar gaat deze korte 4-daagse workshop over. We gaan op onderzoek uit wat voor jou het beste werkt en bevalt. Dat doen we door yoga en mindfulness mee te nemen in ons dagelijkse leven en daarmee te oefenen. Door kleine verandering toe te laten en pauzes te nemen met oefeningen die bij ons passen kunnen we meer ruimte en rust creëren in ons dagelijkse leven. Ik ga je helpen om je eigen beoefening te cultiveren. Want met de zoveelste quote “rust en ontspanning in 3 minuten” komen we er immers niet. Dit vraagt om nieuwsgierige aandacht en instelling om iets nieuws over jezelf te ontdekken en te ervaren.

De cursus omvat vier donderdagavonden
met de volgende thema’s: 

 • Het inpassen van mindful hatha yoga en mindfulness in het dagelijks leven;
 • Hoe je stressreacties op een positieve en milde manier kan beantwoorden;
 • Herkennen wisselwerking lichaam en geest; 
 • Omgaan met lichaamsgrenzen, pijn in het lichaam en energieniveau; 
 • Mindful leren kijken naar gedachten en gevoelens.

Voor wie is deze workshop geschikt?
De workshop is geschikt voor iedereen met en zonder ervaring van yoga en mindfulness. Heb je regelmatig last van stress? Het gevoel alle eindjes aan elkaar te moeten knopen? Of ben je herstellende van een blessure, burn-out of zwangerschap? Geen probleem.
We starten vanuit onze eigen ervaring en situatie en vanuit daar breiden we het verder
uit.

Wat gaan we doen

Praktisch

 • Datum:  Najaar 2022 (nieuwe datum volgt)
 • Tijd: 10.00 – 16.30 uur
 • Kosten: €120,- inclusief koffie, thee en gezonde lunch
 • Locatie: Herberg Het Klooster in Kloosterburen. Een fijne plek met veel ruimte, midden in de natuur en het Wad ligt aan onze voeten. We hebben de tuin tot onze beschikking en een ruime zaal in het zusterhuis.

Wat gaan we doen?

Niet alleen ons lichaam, ook ons brein is voortdurend in beweging. Hoe beïnvloeden onze geest en ons lichaam elkaar? Op deze dag staan we daarbij stil.
Het ervaren van de bewegingen in het brein en lichaam zijn het vertrekpunt. We verkennen tijdens de retraite onze ‘lichaamsstemmingen’. Door je daarvan bewust te zijn, kan er ruimte en flexibiliteit ontstaan, die positief kan inwerken op ons dagelijks leven.

Het cultiveren van een vriendelijke en milde houding tot onze geest en lichaam staan daarbij centraal. We wisselen yoga/mindful movement en mindfulness oefeningen af met aandachtig lopen door de tuin en een stiltewandeling naar het Wad.

Jij bepaalt aan welke oefening of activiteit je mee wilt doen.
Zo geef je de retraite op je eigen manier kleur.    

Yoga Groningen

Met dit formulier kun je je aanmelden voor de workshops en retraites. Vul je gegevens in en selecteer de workshop en/of retraite waar je graag aan wilt deelnemen. Na het verzenden, ontvang je per mail een bevestiging van je aanmelding en neem ik z.s.m. contact met je op!

Ik geef mij op voor:

9 + 3 =

Contactformulier

Alle yogalessen zijn weer vanaf januari 2022 live in de Puddingfabriek te volgen. 

Contact

Yoga Groningen

Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen

Rhodes Selhorst Linkedin 

Rhodes Selhorst instagram