fbpx

Yoga Groningen

“yoga en mindfulness in beweging”

Over mijzelf

Rhodes Selhorst (1971) groeide op in Bergen [NH]. Zij kwam in 1990 in contact met yoga toen zij nog viool studeerde aan het Amsterdamse conservatorium. Zij kreeg haar eerste yogalessen van Margje Kramer.

Rhodes Selhorst verzorgt al ruim 15 jaar yogalessen in haar eigen yogastudio in Groningen. Zij volgde de opleiding tot hatha yogadocent aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam. Rhodes is lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland, die is erkend door de Europese Yoga Unie.
Naast de wekelijkse yogalessen geeft Rhodes workshops aan verschillende instellingen en yogalessen aan bedrijven. 

In de yogalessen wil Rhodes op een praktische en nuchtere manier de mensen in de gelegenheid stellen om zelf te ervaren wat yoga doet voor lichaam en geest en welke uitwerking dit heeft in het dagelijks leven.

De yogalessen worden gegeven in de sfeervolle yogapraktijk in de Pudding Fabriek, Viaductstraat 3-4 in Groningen. 

“I studied the violin at the conservatories of Zwolle and Amsterdam and played in the Noord Nederlands Orkest and the Gelders Orkest, among others. Parallel to my musical development I passed the Yoga Teacher certificate in Amsterdam. Since 15 years I manage my own Yoga Atelier in Groningen, with yoga courses, which is attended by more than 100 people every week”.
“My experience (my age is 49) is colourful. I regularly work in business, for the government and for schools, on yoga and meditation. This is based on themes such as sleeping problems, pregnancy and burn-out. Recently I gave a series of workshops “mindful” yoga to groups of high school students in the exam year.”
“I try to create into an effective relationship and interactive process with the groups that follow my courses.
I mostly start a first, exploratory, interview to clarify mutual expectations.
My actual focus is on deepening knowledge about stress reduction through mindfulness inspired movement and meditation. Recently I followed an intensive nine-day training on this themes at the stress clinic of the renowned Edel Maex at the ZNA hospital of Antwerp

Daarna beoefende ik allerlei yogavormen, traditionele, maar ook poweryoga. Toch kom ik steeds weer terug op haar manier van werken en op haar nadruk op: volg je eigen pad. Voor mij betekende dat de sterke invloed en integratie van mindfulness binnen yoga. Voor mij betekende dat de integratie van mindfulness binnen mijn yogalessen. Vooral de invalshoek van Edel Maex om mindfulness vanuit de basis en met zijn eenvoud te volgen, heeft mij geïnspireerd. Zijn invoelbare lessen zijn voor mij van onschatbare inspiratie geweest voor mijn lessen.

Ook de vioollessen van Else Krieg op het conservatorium hebben mij beïnvloed. Ik was gewend in alle haast zoveel mogelijk etudes in te studeren. Ik was immers relatief laat begonnen met vioolspelen. Schouderklachten waren het gevolg. Bij Else ging ik terug naar de basis. Oren openen, zwaartekracht voelen, mijn rechterarm voelen. Die eenvoud en subtiliteit zoek ik iedere keer weer op als ik onrustig vioolspeel of yoga.

Contactformulier

Het Yoga Atelier is gevestigd in een sfeervolle yogaruimte in de Pudding Fabriek, Viaductstraat 3-4. In het centrum van Groningen en op loopafstand van het NS-station.