fbpx

Is Mindful Hatha Yoga iets voor mij?

“yoga en mindfulness in beweging in het Yoga Atelier Groningen”

Wat is Mindful Hatha Yoga?

In het Yoga Atelier Groningen leer ik je een specifieke vorm van yoga. Inmiddels geef ik 17 jaar yogales in Groningen. De mindful Hatha yogalessen zijn geëvolueerd in een kenmerkende persoonlijke invulling die mindfulness belichaamt, door middel van een combinatie van yoga, mindfulness, deeplistening en soms live muziek.

Mindful Hatha Yoga is een combinatie van yoga en mindfulness, waarbij je zowel je lichaam als geest traint. Tijdens Mindful Hatha Yoga verken je met aandacht en zorg wat er in jou leeft, zodat je ontspanning en rust kunt toelaten. Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen, zowel beginners als mensen met meer ervaring die hun flexibiliteit willen uitbreiden. Meld je aan voor een proefles in de Puddingfabriek Groningen om deze specifieke combinatie van yoga en mindfulness te ervaren.

Wat zijn de fysieke én mentale voordelen van Mindful Hatha Yoga?

Van oorsprong is Hatha Yoga bedoeld om je voor te bereiden op meditatie en om lichamelijk en mentaal krachtiger en standvastiger te opereren. Tegenwoordig wordt Mindful Hatha Yoga, terecht, óók effectief ingezet bij het voorkomen van een burn-out, rugklachten, slaapproblemen en herstel na ziekte en blessures. Zo kun je meer vitaliteit gaan ervaren en zelf preventief iets doen aan fysieke en mentale klachten.  Je ontdekt dat het leven voortdurend verandert en dat je lichaam daarin meegaat. Je leert herkennen hoe bijvoorbeeld spanning zich manifesteert in je lichaam en geest.  Zo blijven we onze mentale en fysieke kracht aanspreken waardoor we in ons dagelijks leven meer ontspanning en souplesse ervaren.

Wat kun je verwachten tijdens een Mindful Hatha Yoga les?

Met Mindful Hatha Yoga leer je vooral hoe je stressreacties op een positieve en milde manier kunt beantwoorden, zowel fysiek als mentaal. Dit doe je door niet meer op de automatische piloot of in patroon te reageren, maar door bewust stil te staan bij wat je ervaart. Ik help je met het trainen van deze technieken, die voor iedereen haalbaar zijn! Een Mindful Hatha Yoga les bestaat uit verschillende onderdelen:

R

Losmaakoefeningen voor spieren en gewrichten;

R

Hatha yogahoudingen (asana’s) om je lichaam te leren kennen en in conditie te houden;

R

Mindfulness: bewust aandacht geven aan wat er hier en nu is;

R

Ademhalingsoefeningen;

R

En het toepassen van yoga en ontspanning in het dagelijks leven.

Ben je benieuwd naar mijn lessen? Volg dan een proefles. 

Contactformulier Rhodes Selhorst

Contact

Yoga Groningen

Viaductstraat 3-4
9725 BG Groningen

Rhodes Selhorst Linkedin 

Rhodes Selhorst instagram