fbpx

Yoga Groningen

“yoga en mindfulness in beweging”

Wat is yoga?

Hatha yoga is een combinatie van yoga en bewustwordings (aandachts-)oefeningen, waardoor je meer vitaliteit kunt ervaren en zelf, preventief, iets kan doen aan fysieke klachten. Je leert, boven alles, op een veilige manier bewegen. Iedereen, hoe zijn conditie ook is, kan in mijn manier van werken op een zinvolle manier aan yoga doen.
Als je met hatha yoga begint, is dat met een tweeledig doel. Het is gericht op het leren kennen van je lichaam. En op het ontwikkelen van een gezonde relatie daarmee, zodat lichaam en geest meer met elkaar verbonden worden: hatha betekent ‘als zon en maan’. Je ontdekt dat ons leven voortdurend verandert en dat je lichaam daarin meegaat. Je leert herkennen hoe bijvoorbeeld spanning zich manifesteert in je lichaam.

Van oorsprong was hatha yoga bedoeld om je voor te bereiden op meditatie en om lichamelijk en mentaal krachtiger en standvastiger te opereren. Tegenwoordig wordt yoga, terecht, ook gezien als effectief bij het voorkomen van burn-out, rugklachten en na herstel van ziekte.

Bewustwording en mindfulness

Binnen de yoga leer je vooral hoe je stressreacties op een positieve en milde manier kan beantwoorden. Dat doe je door niet meer automatisch of in een patroon te reageren, maar door bewust stil te staan bij wat je ervaart. Ik help je met het trainen van technieken die voor iedereen haalbaar zijn. We werken aan vaardigheden die zorgen voor meer ruimte in het bewustzijn om zo ook van de mooie momenten in het leven te kunnen genieten.

Mijn lessen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

De wekelijkse yogalessen starten vanaf maandag 31 augustus in de Puddingfabriek Groningen.

We werken volgens het corona-protocol.

De groepen zijn klein: er is voldoende onderlinge afstand.
Er zijn verschillende in- en uitgangen in de yogaruimte en in de Puddingfabriek.
De yogaruimte wordt goed geventileerd voorafgaand, tijdens en na de les. 

Naast de wekelijkse yogales is er ook een yogales die wekelijks live gestreamd wordt via Zoom. Handig als je de reguliere les niet kunt volgen omdat je bijvoorbeeld verkouden bent of als je graag nog een extra les wilt volgen. Ik werk met vaste groepen en lestijden. Uiteraard kun je een gemiste les als er ruimte is bij een andere groep inhalen.

Als cursist heb je dus het voordeel van een wekelijks ankerpunt live in de Puddingfabriek én van het beoefenen van yoga en mindfulness in je thuissituatie

R
Losmaakoefeningen
R
Hatha yogahoudingen (asana’s)
R
Meditatie en aandachtsoefeningen
R
Ademhalingsoefeningen
R
Het inpassen van yoga en ontspanning in het dagelijks leven
Contactformulier

Het Yoga Atelier is gevestigd in een sfeervolle yogaruimte in de Pudding Fabriek, Viaductstraat 3-4. In het centrum van Groningen en op loopafstand van het NS-station.