Yoga voor bedrijven


Al meer dan tien jaar heb ik bij veel verschillende bedrijven yogaworkshops en cursussen mogen geven met thema’s als houding  en stressreductie.

Bijvoorbeeld bij Achmea, De Dienst SOZAWE Groningen, Ordina, de Belastingdienst Groningen (2014), Clue Creative, De zorgverbeteraars en de The Green Shift.

Werk je zelf bij een zorginstelling of bedrijf en heb je een idee om yoga/mindfulness in jouw bedrijf te introduceren, ik kom graag in contact met het bedrijf of instelling waar je werkt.  

Ik ontwikkelde een speciaal programma met yoga en meditatie oefeningen dat bijv. tegemoet komt aan de vele ongemakken die vooral een zittend beroep met zich meebrengt.
De oefeningen spelen concreet in op de problemen die ontstaan door zich herhalende,  verkeerde, handelingen en een onjuiste werkhouding. Daarbij leer hoe je in je kantoorbaan door tussendoor kleine oefeningen te doen, ongemakken die gepaard gaan met lang zitten, kan voorkomen en inperken.

Doelstellingen van yoga en meditatie voor bedrijven:

  • Lichaamshouding, signalen van het lichaam leren herkennen.
  • Bewust bewegen, bewust worden waar stress zich in het lichaam opslaat.
  • Jezelf afsluiten van de omgeving. Yoga leert je om je grenzen beter te bepalen
  • Yoga en meditatie oefeningen verbeteren ademhaling, houding, concentratie en energiepeil
  • Yoga en meditatie leren je bewuster omgaan met je gedachten, je lichaam en leefgewoonten.

Er kan gekozen worden voor wekelijks yoga- en meditatielessen binnen een bedrijf maar ook voor een eenmalige workshop, op locatie of in de Puddingfabriek.

Een workshop kan in overleg ook aan de hand van een specifiek thema samengesteld  worden zoals b.v.: yogaworkshop voor samenwerking, yoga ter preventie , yoga voor een gezonde rug, yoga en stressreductie/mindfulness etc. De yoga workshop wordt dan met effectieve yoga technieken meditatie- en ademhalingsoefeningen op het thema afgestemd.


Voor bedrijfsyoga binnen jouw bedrijf kunt je contact opnemen met Rhodes Selhorst voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek. Email : rhodes@yoga-groningen.nl, 0627574730.

 «- terug    verder