Hatha Yoga


Hatha Yoga is een combinatie van yoga en bewustwordingsoefeningen , waardoor je meer vitaliteit kunt ervaren en zelf, preventief, iets kan doen aan fysieke klachten. Je leert met Hatha Yoga, boven alles, op een veilige manier bewegen. Iedereen, hoe zijn conditie ook is, kan in mijn manier van werken, op een zinvolle manier aan Yoga doen.

Als je met Hatha Yoga begint, is dat met een tweeledig doel. Hatha yoga is gericht op het leren kennen van het lichaam. En om een gezonde relatie met je lichaam te ontwikkelen. Hoe zijn lichaam en geest meer met elkaar verbonden, of ‘Hatha’ (`als zon en maan). Je ontdekt dat ons leven voortdurend verandert, en dat je lichaam daarin meegaat. Je leert herkennen hoe bijv. spanning zich manifesteert in je lichaam.  

Van oorsprong was Hatha Yoga bedoeld om je voor te bereiden op meditatie
en om lichamelijk en mentaal krachtiger en standvastiger te opereren.
Tegenwoordig wordt Yoga, terecht, ook gezien als effectief bij het voorkomen van burn-out, rugklachten en na herstel van ziekte.

Bewustwording en mindfulness  binnen de yoga leer je vooral hoe je stress reacties op een positieve en milde manier kan beantwoorden. Door, niet meer automatisch of in een patroon te reageren, maar bewust stil te staan bij wat je ervaart. Ik help je met het trainen van technieken die voor iedereen haalbaar zijn. We werken aan vaardigheden die zorgen voor meer ruimte in het bewustzijn om zo ook van de mooie momenten in het leven te kunnen genieten.      

Mijn lessen zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen:

  • Losmaakoefeningen
  • Hatha yogahoudingen (asana's)
  • Meditatie en concentratieoefeningen
  • Ademhalingsoefeningen
  • Ontspanningsoefeningen
  • Het inpassen van yoga en ontspanning in het dagelijks leven

 Kijk voor meer informatie over de lestijden hier

Op dit moment geef ik zomeryoglessen vanaf maandag 6 juli t/m 15 juli meer info klik hier.
De reguliere lessen starten weer vanaf maandag 31 augustus.

 

 

  Op alle tekst, afbeeldingen en foto's berust copyright © 2020/2021verder